NORGE

VERDEN

GENRE
  Forsiden
  Radionytt.no
  Bloggen
  Spillelister
  Juleradio
  Norge-Riks
  Stor-Oslo
  Østlandet
  Sørlandet
  Vestlandet
  Nord-Norge
  Andre-Norge
  Europa
  Verden
  Hjelp
  Informasjon
  Annonsere


powered by FreeFindLYTTE.NO PÅ FACEBOOK

KATEGORIER:
  NRK - Alle
  P4 - Alle
  Radio Metro
  Bauer Media
  Sverige
  Danmark
  Storbritannia
  USA


JULEMUSIKK ÅRET RUNDT


RIKS-KANALENE
  NYHETER OM PODKAST:

Forbrukslån til bilkjøp: Er det en god idé?
Kan man virkelig finansiere et bilkjøp med et forbrukslån?

Flere oppdateringer i: LYTTEBLOGGEN


LYTTE.NO - 26.05.23 - TOVE SANDNES

Forbrukslån har blitt en populær finansieringsmetode for mange nordmenn som ønsker å kjøpe en ny bil. Men kan man virkelig finansiere et bilkjøp med et forbrukslån? Svaret er ja, det er fullt mulig. Forbrukslån kan brukes til å finansiere både nye og brukte biler, og det finnes flere fordeler og ulemper ved å velge denne finansieringsmetoden.

En av fordelene med å bruke forbrukslån til å finansiere et bilkjøp er at det gir deg større frihet til å velge bilen du ønsker. Du kan kjøpe en bil som er utenfor budsjettet ditt og betale den ned over tid med et forbrukslån. I tillegg er det ikke nødvendig å stille sikkerhet for lånet, noe som betyr at du ikke trenger å pantsette bilen eller andre eiendeler. Det er også mulig å velge en lavere forsikringsdekning på bilen, noe som kan være en fordel for de som ønsker å spare penger på forsikringen.

På den andre siden kan det å finansiere et bilkjøp med et forbrukslån være dyrere enn å velge et billån eller å betale kontant. Forbrukslån har ofte høyere renter enn billån, og du vil derfor betale mer i renter og gebyrer over tid. Det er også viktig å være klar over at forbrukslån har kortere nedbetalingstid enn billån, og du vil derfor måtte betale høyere månedlige avdrag. Det er derfor viktig å vurdere nøye om forbrukslån er den beste finansieringsmetoden for ditt bilkjøp.

Hva er et forbrukslån? Enkelt forklart

Et forbrukslån er et lån som man kan få uten å stille sikkerhet i personlige eiendeler, som for eksempel hus, bil eller båt. Dette skiller seg fra andre typer lån som krever sikkerhet i fast eiendom. Forbrukslån kan være et alternativ for de som trenger rask tilgang til penger, for eksempel til å finansiere et nytt bilkjøp.

Lånebeløpet for et forbrukslån kan variere fra noen tusen kroner til flere hundre tusen kroner, avhengig av banken og kredittvurderingen til låntakeren. Renten på et forbrukslån er ofte høyere enn på andre typer lån som krever sikkerhet, siden banken tar en større risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet.

For å få innvilget et forbrukslån må man gjennom en kredittvurdering, der banken vurderer låntakerens betalingsevne og kredittverdighet. Dette inkluderer en sjekk av inntekt, gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger. Hvis låntakeren har en god kredittvurdering, kan man få innvilget et forbrukslån med en lavere rente.

Det er viktig å være klar over at et forbrukslån kan være en dyr måte å finansiere et bilkjøp på, siden renten er høyere enn på andre typer lån. Det kan derfor være lurt å vurdere andre alternativer, som billån eller sparing, før man tar opp et forbrukslån for å finansiere et nytt bilkjøp.

Finansiering av bilkjøp med forbrukslån

Når man skal kjøpe en ny bil, er det ofte behov for å finansiere kjøpet. Forbrukslån kan være en løsning for å finansiere bilkjøpet, men det er viktig å være klar over både fordeler og ulemper før man tar en beslutning om å låne penger.

Tobias Rikerud i Søkelån.no mener at man skal trå forsiktig når man kjøper bil med et forbrukslån. “Mye bedre å bruke en billånskalkulator som forteller deg om du skal bruke et forbrukslån eller billån, ofte har forbrukslån mye høyere rente enn vanlig billån”.

Fordeler med å finansiere bilkjøp med forbrukslån

En av fordelene med å finansiere bilkjøpet med forbrukslån er at man kan få raskere tilgang til pengene enn ved å søke om billån. Forbrukslån har også ofte en høyere lånegrense enn billån, noe som kan være en fordel hvis man ønsker å kjøpe en dyrere bil.

En annen fordel med forbrukslån er at man ikke trenger å stille sikkerhet i bilen. Dette betyr at man ikke risikerer å miste bilen hvis man ikke klarer å betale tilbake lånet. Dette kan være en fordel for dem som ikke ønsker å pantsette bilen.

Ulemper med å finansiere bilkjøp med forbrukslån

En av ulempene med å finansiere bilkjøpet med forbrukslån er at renten ofte er høyere enn ved billån. Dette kan føre til at man må betale mer i renter over låneperioden. Det er derfor viktig å sammenligne ulike lånetilbud før man tar en beslutning om å ta opp et forbrukslån.

En annen ulempe med forbrukslån er at man kan ende opp med å betale mer enn bilen er verdt, spesielt hvis man tar opp et lån med lang nedbetalingstid. Det er derfor viktig å være klar over hva man faktisk betaler for bilen når man tar opp et forbrukslån.

Hvordan finansiere bilkjøp med forbrukslån?

Hvis man ønsker å finansiere bilkjøpet med forbrukslån, er det viktig å undersøke ulike lånetilbud og sammenligne renter og vilkår. Det kan også være lurt å vurdere om man har mulighet til å spare opp penger til en egenandel, slik at man kan låne mindre og dermed betale mindre i renter.

Det er også viktig å være klar over at man må ha en god økonomi for å få innvilget et forbrukslån. Långiver vil vurdere lånesøkerens inntekt og gjeld før de tar en beslutning om å innvilge lånet.

I sum kan forbrukslån være en løsning for å finansiere bilkjøpet, men det er viktig å være klar over både fordeler og ulemper før man tar en beslutning om å låne penger.

Alternativer til forbrukslån

Når man vurderer å finansiere et nytt bilkjøp, er det flere alternativer til forbrukslån som kan være verdt å vurdere. Her er noen muligheter som kan være mer gunstige:

Billån

Et billån er en spesifikk type lån som er rettet mot bilkjøp. Det er ofte billigere enn et forbrukslån, og kan ha bedre vilkår. Med et billån vil bilen som regel være pant i lånet, og man vil derfor kunne få bedre rente og betingelser. Det er også vanlig at man kan velge mellom ulike typer forsikring, slik som delkasko og full kasko. Det er derimot viktig å være klar over at man vil måtte betale et etableringsgebyr og andre kostnader i forbindelse med lånet.

Kredittkort

Mange kredittkort tilbyr fordeler som kan være nyttige når man skal kjøpe bil. Noen kredittkort har for eksempel en høy kredittgrense, som kan gjøre det mulig å kjøpe en dyrere bil enn man ellers ville hatt råd til. Andre kredittkort kan tilby cashback eller andre fordeler når man bruker kortet til å betale for bilkjøpet. Det er viktig å være klar over at man bør betale ned kredittkortgjelden så raskt som mulig, da rentene på kredittkortgjeld ofte er høye.

Leasing

Leasing er en annen måte å finansiere et bilkjøp på. Med leasing leier man bilen over en avtalt periode, og betaler en fast månedlig sum. Etter endt leieperiode kan man som regel velge å kjøpe bilen, leie en ny bil eller avslutte avtalen. Leasing kan være en gunstig løsning hvis man ønsker å bytte bil ofte, eller hvis man ikke ønsker å binde opp store summer i et bilkjøp. Det er derimot viktig å være klar over at man ikke eier bilen når man leaser, og at man vil måtte betale for eventuelle skader eller overforbruk når man leverer tilbake bilen.

Som man ser, finnes det flere alternativer til forbrukslån når man skal finansiere et bilkjøp. Ved å velge riktig finansieringsløsning kan man spare penger og få bedre vilkår. Det er derfor viktig å vurdere alle alternativene nøye før man tar en beslutning.

 • Kommenter gjerne dette på vår: Facebook-side

 •   NYTTIG Å VITE:
  Hvilken megler skal man bruke i Stavanger?
  En guide til de beste meglerne
  Les mer...
    NY RADIOKANAL:
  P11 DANCE
  Ny kanal fra P4-gruppen med klassiske dance-låter. Lansert 02.02.2024
  Les mer...
    NYHETER OM PODKAST:
  Ny podkast med Joachim Førsund
  Pianisten handler om jazzmusikeren Maria Kannegaard, og hennes liv med schizofreni.
  Les mer...
    NYHETER FRA RADIONYTT.NO:
  Bauer og Både Og i samarbeid om podkast
  Inngår samarbeid om produksjon, distribusjon og salg på Både Og podkastportefølje.
  Les mer...
   GOD JUL OG GODT NYTTÅR
  Radio med julemusikk
  Oversikten over julekanaler er oppdatert. Velg mellom 7 helnorske julestasjoner og mange utenlandske.
  Les mer...
    NYHETER FRA RADIONYTT.NO:
  Hva om Sverige okkuperte Norge?
  Dystopisk lyddrama fra Sveriges Radio P3 der Norge ikke er en selvstendig stat.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Reklameprodusenter for radio
  Sjekk radionytt.no`s oppdaterte oversikt over stemmer og produsenter av radioreklame
  Les mer...
   NYHETSBREV:
  Nyhetsbrev fra Radionytt.no
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO PÅ TWITTER

   PERSONVERN:
  Lytte.no drives av radionytt.no som ikke samler inn informasjon. Lytte.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
    JULEMUSIKK NON STOP:
  Julekanaler
  Her finner du juleradio, norske og utenlandske
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  HVA SPILLES NÅ?
  Her kan se hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    LYTT TIL NRK:
  P1, P2, P3 etc
  Her finner du alle kanalene til NRK
  Les mer...
    MUSIKKRADIO:
  TOPP40
  Musikkradio med fokus på dagens hits
  Les mer...
    MUSIKKRADIO:
  Dance/EDM
  Musikkradio som spiller elektronisk musikk
  Les mer...
    ANNONSE:
    MUSIKKRADIO:
  ROCK
  Musikkradio med fokus på rock, diverse stiler.
  Les mer...
    MUSIKKRADIO:
  FOR VOKSNE
  Musikkradio med fokus på rolig musikk, dansband e.l.
  Les mer...
    P4-GRUPPEN:
  P4, P5, P6 etc
  Her finner du P4-gruppens kanaler
  Les mer...
    RADIO NORGE etc:
  NORSK POP, KISS, SOFT etc.
  Her finner du kanaler fra Bauer Media (Radio Norge)
  Les mer...
    ANNONSE:
    JULEMUSIKK NON STOP:
  Julekanaler
  Her finner du juleradio, norske og utenlandske
  Les mer...
    ANBEFALT:
  Besøk Finanssans.no for å sammenligne forbrukslån fra flere banker!